1
دانشیار دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد
2
دانشآموخته سطح سه حوزه علمیه خراسان و دانشجوی دکتری کلام دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
یکی از مهمترین جریانهای فکری مخالفِ حکومت علوی، «بنیامیه» بوده است که حضرت علی(علیه السلام) از آن با تعبیر «فتنهی بنیامیه» یاد کردهاند؛ ازاینرو بررسی مبانی فکری امویان از اهمیت بسزایی برخوردار است. شخصیت معاویه، بهعنوان مهمترین چهرهی بنیامیه، همواره مورد تحلیل و مطالعهی اندیشمندان مسلمان قرار گرفته است. این جستار بر آن است که با توصیفی تحلیلی و بررسی مضامین برخی از نامههای نهجالبلاغه، از رهگذر مبانی فکری حضرت علی(علیه السلام) ، شخصیت معاویه و رویکرد او به خلافت و حاکمیتِ اسلامی، را مورد نقد و ارزیابی قرار دهد تا بتوان با به دست آوردن ملاکهای نقدی که از سوی حضرت علی(علیه السلام) به معاویه ایرادشده، از فتنهها در امان ماند.
عنایتی راد, محمدجواد, حسینی سی سخت, علی. (1399). تحلیل شخصیتِ حکومتی معاویه در اندیشههای علوی با تکیه بر نامههای نهجالبلاغه. تاریخ و سیره اهل بیت (ع), 1(2), 49-64.
MLA
محمدجواد عنایتی راد; علی حسینی سی سخت. "تحلیل شخصیتِ حکومتی معاویه در اندیشههای علوی با تکیه بر نامههای نهجالبلاغه". تاریخ و سیره اهل بیت (ع), 1, 2, 1399, 49-64.
HARVARD
عنایتی راد, محمدجواد, حسینی سی سخت, علی. (1399). 'تحلیل شخصیتِ حکومتی معاویه در اندیشههای علوی با تکیه بر نامههای نهجالبلاغه', تاریخ و سیره اهل بیت (ع), 1(2), pp. 49-64.
VANCOUVER
عنایتی راد, محمدجواد, حسینی سی سخت, علی. تحلیل شخصیتِ حکومتی معاویه در اندیشههای علوی با تکیه بر نامههای نهجالبلاغه. تاریخ و سیره اهل بیت (ع), 1399; 1(2): 49-64.